.png)
Misschien is deze post overbodig maar ik wist van tevoren gewoon niet hoe ik deze mooie appel moest eten. Ik was op de markt en zag ze liggen en wilde dit mooie fruit eens proberen. Kijken wat de smaak is, hoe de textuur is en waar je hem bij kan eten.
h o e?
Allereerst snijd je hem open zodat je twee helften krijgt zoals op de foto (helften is niet echt een lekker woord maar je schrijft het nu eenmaal zo);
Vervolgens snijd je elke helft nog een keertje door en dan kun je heel gemakkelijk de besjes eruit krijgen Ik gebruik een lepeltje ervoor. Het witgele vliesje wat de besjes bijeen houdt kun je het beste eraf plukken want dit smaakt een beetje bitter. De besjes zelf vind ik heerlijk. Als je op ze kauwt, springen ze open en proef je een heerlijk sap. Een hele frisse zoete smaak met een heel klein zuurtje. Maar dat laatste mag bijna geen naam hebben.
s u p e r f o o d
Wist je dat granaatappels ook behoren tot de superfoodgroep? Net als bosbessen bijvoorbeeld bevat dit fruit veel vitamine C en het mineraal kalium en polyfenen. Deze laatste eigenschap zijn antioxidanten die ervoor zorgen dat vrije radicalen geneutraliseerd worden. Zo werken ze preventief tegen kanker en hart/vaatziekten. Ze zijn ook heel goed voor je huid! reden genoeg om ze te eten.
w a a r?
Ik zie tegenwoordig in veel turkse/marokkaanse winkeltjes dit fruit liggen,maar ook een Ekoplaza heeft ze. Op de markt heb je nu grote kans dat ze ze hebben voor een lekker prijsje want dit is HET seizoen van de granaatappel:)
r e c e p t
Granaatappel kun je heel goed verwerken in salades. Het zal voor een frisse noot zorgen bij bijvoorbeeld ook vleesgerechten en rijst/couscousgerechten. Als ontbijt/desert kun je ze heerlijk eten bij yoghurt of muesli en havermout.
Morgen zet ik een heerlijk receptje online waar deze besjes de hoofdrol spelen.
xoxo Floortje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten