dinsdag 12 november 2013

Frisse granaatappelsade met geitenkaas en honing, vega- style!

Dear Foodies:)

Zoals beloofd zou ik een lekker receptje posten met de granaatappelbesjes in de hoofdrol.
In mijn vorige post heb ik gepraat over hoe je een granaatappel kunt eten en welke delen ervan(voor degene die niet weten wat te doen met dit fruit).

Ik houd van geitenkaas en honing als zoetje erbij. Ik heb geprobeerd om deze te combineren met de besjes en dat is volgens mij wel goed gelukt:)





I  n  g  r  e  d  i  ë  n  t  e  n

- een lekkere sla ( kan rucola zijn, spinazie, botersla etc, ik heb veldsla gebruikt want die is lekker zacht van smaak en heeft een nootachtige ondertoon

- een granaatappel (de helft is eigenlijk al genoeg, de andere helft kun je gebruiken als snack of voor je ontbijtje etc)

- geitenkaas

- 2 gele paprika's

- een courgette

- een beetje vegetarisch gehakt,dit is optioneel, maar ik had nog een beetje over en ik vond het er goed bijsmaken

- een beetje olijfolie extra vierge, honing en een handje notenmix (mijn mix bevat amandeltjes, cranberry, cashewnootjes, pinda's en hazelnoten) en wat citroensap.

- zeezout, witte peper, knoflookpoeder


w  i  j  z  e

Hoe maak je het?
wel, het is heeeel gemakkelijk dus doe het volgende.

Ik neem een lekker grote kom waar ik een beetje veldsla in doe, zorg dat je het mengt met een beetje citroensap. Zet het opzij

Snijd je paprika's in smalle reepjes en bak ze lichtjes aan op een laag vuurtje in olijfolie. Strooi er wat knoflookpoeder over en roer. Laat het rustig staan op je vuurtje.

Ondertussen kun je je geitenkaas uit de koelkast halen (en als je hem niet zo zacht wil serveren, dan laat je hem in de koelkast tot het laatste moment). Ik vind het persoonlijk wel lekker als de geitenkaas een beetje zacht wordt.

Neem je courgette en neem een kaasschaaf( of een dunschiller) en rasp mooie stroken courgette hiermee. Je haalt de kaasschaaf gewoon in de lengte erover en tadaa:) Je voegt de courgette bij je paprika en bakt het kort mee. Als ze glazig zijn geworden voeg je je vegetarische gehakt bij. Ik vind de smaak erg lekker van dit vega-gehakt. Niet zout, dus vergeet dat niet zelf toe te voegen naar smaak! Maar het is een hele subtiele smaak. Ik haal mijn vegetarische gehakt bij de Lidl. dat is mijn favoriet:)
Voeg wat zeezout en peper erbij voor smaak en laat het lekker op een zacht vuurtje staan. Nu heb je tijd voor de opmaak van je bord (ja nu al!:))


Voeg een beetje olijfolie extra vierge toe aan je salade en neem je mengsel van het vuur en meng het zachtjes met de veldsla zodat ze mooi blijft. Ik neem graag mijn geitenkaas op dit moment en voeg het erbij en door zachtjes het te mengen met de rest wordt het een soort sausje. Maar als je daar niet van houdt, brokkel je je geitenkaas gewoon op het laatste moment erbovenop. Net wat je zelf lekker vindt. Erbij gaan ook de nootjes en een eetlepel honing. Hussel alles lekker door elkaar en als laatste gaan je besjes van de granaatappel erbij.



Nu is het een kwestie van je salade te draperen op het bord en ikzelf doe graag nog op het laatst een klein beetje extra olijfolie extra vierge en wat honing erover (het oog wil ook wat namelijk).

Deze salade is heerlijk op zichzelf en je kunt hem ook goed combineren met een stukje vlees als je geen vegetariër bent. Het is een hele frisse salade en in combinatie met gepofte zoete aardappel bijvoorbeeld werkt hij prima als hoofdgerecht.

Enjoy!

xoxo Floortje













Geen opmerkingen:

Een reactie posten