donderdag 7 november 2013

A Veggie Feast!


Hoi iedereen,

I LOVE cottage cheese. Ik ben dit gaan eten sinds ik meer en meer interesse heb in een healthy diet. Begrijp me niet verkeerd want ik ben ook een zoetekauw. Maar ik voel mij gewoon lichamelijk (en geestelijk) beter als ik gezond eet. Daarbij eet ik niet de junkfood die je in de snoepafdeling kunt vinden bij de supermarkt. Ik vind een mars niet eens zo lekker smaken als een vers gebakje wat zelf gemaakt is...

Terug naar cottage cheese. Behalve het feit dat dit witte goedje gevuld is met proteïnen (waar je spieren gek op zijn), heeft het ook een zalige romige smaak. Ik houd ervan om het aan te maken met een beetje citroensap en een pinch of sea salt/zeezout. Dat maakt echt het verschil!

Ik heb dit vegetarische gerechtje gisteren gemaakt nadat ik wat geitenkaas, spinazie en rode paprika had gekocht.




i  n  g  r  e  d  i  ë  n  t  e  n

1 rode paprika
2 tomaten
een paar sperziebonen
paprikapoeder,witte peper, zeezout, beetje citroensap en olijfolie (normale als extra vierge)

cottage cheese
geitenkaas
vegetarische burger
wat brood/pasta/aardappeltjes



w  i  j z  e

Wat je doet is een rode paprika in stukjes snijden (hoeft niet superklein te zijn, maar bite size) samen met 2 tomaten. Om wat groen toe te voegen snijd ik een paar sperzieboontjes in kleine ringetjes. Ik kook ze niet maar ik gaar ze gewoon mee met de rest in de ovenschaal(en zo blijven ze een beetje knapperig).
Een beetje olijfolie gaat in de schaal en de gesneden groenten ook. Ik doe een beetje zeezout, witte peper, paprikapoeder en een fijngehakt knoflookteentje erdoor heen. Paprikapoeder werkt heerlijk samen met tomaten en als ze uit de oven komen dan is het een soort sausje geworden en geeft het een lekker zoetig/rokerige smaak.

Ik ben iemand die kookt met vooral gevoel en ik kijk af en toe in de oven en zie hoe het eraan toe gaat. Soms zit het er voor 20 minuten erin, de andere keer 35. Het hangt ervan af. Je snapt wel wat ik bedoel...

In de tussentijd neem je je vega burger (ik smokkel een beetje en heb gewoon een kant- en- klare groenteburger van de AH genomen) en bak je hem aan twee kanten lichtelijk bruin.
Nu is ook je groenten klaar en zet je de ovenschaal op een plekje waar het een beetje kan afkoelen.
Neem nu je bord en maak het op;

Snijd een handvol spinazie in reepjes en verspreid dit over het bord. Leg nu je (nog warme maar niet knoerthete) groentjes erboven op. Door de warmte zal je spinazie een beetje zachter worden, maar dat is niet erg, zo blijft ze nog de knapperigheid behouden en is het geen spinaziesoepje:)
Neem nu je aangemaakte cottage cheese en geitenkaas en drapeer het bovenop je groentjes.
Neem je burger en snijd hem in reepjes en leg ze op de rest. Het oog wil ook wat bovendien bij het eten ervan..
Maak het af met een beetje extra vierge olijfolie en serveer het met wat brood of zoete aardappel of of...variaties genoeg!

xoxo Floortje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten