Kennen jullie de pangasiusfilets die je in het vriesvak van je supermarkt kunt krijgen? Ze zijn een stuk goedkoper dan de kabeljauw en de zalm. Ik heb onlangs artikeltjes gelezen online die beweerden dat deze vissoort gewoonweg SLECHT zijn voor je. Ik ben geen wetenschapper van de visvangst maar ik wil liever een paar euro meer betalen en dan zeker weten dat de vis niet slecht is voor mijn gezondheid...En jullie?
Voor nu heb ik een zeer gemakkelijk receptje om een scholfiletje te bereiden in de oven. Ik maak dit vaak als ik mijn eten wil voorbereiden en in de tussentijd iets anders wil doen zodat ik niet mijn eten in de gaten hoef te houden. Ideaal ook als je eters krijgt, en je kunt dan nog ook afwassen voordat ze komen:)
I n g r e d i ë n t e n
- 1 winterworteltje
- 1 bosuitje
- een halve citroen
- wat champignons
- een scholfiletje (vers of uit de diepvries, ik gebruik de diepvriesversie en dat gaat prima)
- een beetje viskruiden van de AH
- een klein teentje knoflook fijn gehakt
- beetje olijfolie
- voor de garnering; Italian Flakes van de AH (van Grozette)
W i j z e
Haal je visfilet uit de diepvries en doe em in je ovenschaal. Snijd de winterwortel in lekkere dunne plakjes (zo verticaal mogelijk, dit is het minste werk). Bedek je vis aan de voor- en achterkant met een beetje viskruiden. Snijd je champignons in grove stukjes ( zorg dat je de stukjes aarde eraf haalt met je vingers). Snijd je bosuitje in ringen. Het harde gedeelte aan de ondererkant (witte,lichtgroen) snijd je wat dunner dan het bovenste gedeelte (donkergroene bladgedeelte).
Doe een scheutje olijfolie bij je vis en hussel het ook door de groenten. Neem je halve citroen en snijd er 2 partjes vanaf en knijp ze uit boven je visje. Leg de uitgeknijpte partjes op je visje want het schilletje zal nog lekkere smaak afgeven:)
Doe een heel klein laagje water in je ovenschaal en zet je ovenschaal in de oven voor een ongeveer 30 minuten op 200 graden. Het fijne van dit gerechtje is dat het niet erg is als je het iets langer in de oven houdt, heb ik gemerkt. Met zalm bijvoorbeeld, wordt de vis best taai als je je niet houdt aan een vaste tijd.
Als het klaar is dan maak je het bord op door de vis met groentjes erop te leggen en dan de kaasvlokken erover heen( doe dit gelijk zodat ze nog kunnen smelten). Ik doe een heel klein beetje zeezout en wat olijfolie extra vierge erover. Je kunt het serveren met pasta, zoete aardappel, gewone aardappel (ik heb voor het gemak 2 rösti rondjes erbij gebakken).
xoxo Floortje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten